Home - Oranje - Dutch Lions - Prima voorbereiding DL U17 op WC Qualifier

Prima voorbereiding DL U17 op WC Qualifier

De serie wedstrijden van het Dutch Lions U17 team tegen Denemarken U17, het sterke Engelse county Yorkshire en het ECB Learning Disabilities XI op Salland is voor de Nederlandse jongens prima verlopen. Deze reeks gold als voorbereiding op de ICC WCQ U19 van 31 juli tot en met 8 augustus in Essex (UK).

Op de eerste dag was Yorkshire de tegenstander. Nederland scoorde eerst aan bat 257 runs voor het verlies van 8 wickets, waarbij opener Vikram Singh (41 uit 35) en nummer 8 Philippe Boissevain (47 uit 34 ballen) weinig voor elkaar onderdeden. Door verder een halfcentury van Boris Gorlee van 52 runs en een geduldige 49 van Niels Etman kwam Nederland op dit totaal uit. Denemarken was niet opgewassen tegen de tien (!) Nederlandse bowlers. Gorlee was de tiende bowler en hij claimde met zijn eerste bal meteen het laatste wicket van de Denen via een stumping door wicketkeeper Kevin van der Geest, die een fijne dag had met vier slachtoffers (ook 3 vangen). Arnav Jain had een e.r. van 2.00 met zijn 1-20 in 10 overs. Nederland gaf wel een fiks aantal extra’s weg door veel wides te bowlen, waaronder twee keer een 5-wide: Denemarken 197 a.o.

De tweede ontmoeting was die tegen Yorkshire. De Noord-Engelse ploeg kwam als eerste battend tot 130 a.o.. Ook nu werden de wickets weer mooi verdeeld over de dit keer acht Nederlandse bowlers, Jain dit keer 1-18/9.3 met 2 maidens. Het aantal extra’s viel dit keer mee: 16 in 22.3 overs. Aryan Kumar 92-24/7) en Nehaan Gigani (2-16/5) bowlden ieder een wicketmaiden. De U17 Lions maakten er vlot een einde aan met  131/2 binnen 1,5 uur; Gorlee 50*, Singh 33, Shirase Rasool 25*.

Tegen het ECB LD team werd de derde en afsluitende wedstrijd gespeeld. Nu zette Nederland maar liefst een totaal van 306 voor het verlies van 7 wickets op het bord, wat volgens kenners er misschien ook wel 360 hadden kunnen zijn. Geen century’s, maar Gorlee opnieuw in de runs met 73 (12×4, 1×6), twee keer 52 voor respectievelijk Van der Geest en Rasool en nuttige runs van Ralph Elenbaas (24) en Govert Trappenburg (29*). De ECB LD XI kwam tot 185 a.o., met Jan-Willem Damhuis als hoofd-plaaggeest met 2-10/5, inclusief 2 wicketmaidens. Dit keer zwaaide bal weer iets te enthousiast voor 23 wides.

Al met al een uitstekende allround prestatie van de U17, onder leiding van coaches Tom de Grooth en Asim Khan, die daarmee allemaal samen met zelfvertrouwen op weg zullen gaan naar het toernooi in Essex.
De selectie en staf op de foto:

Op de foto staand van links naar rechts:
Asim Khan (coach), Ralph Elenbaas, Arnav Jain, Teun Landheer, Niels Etman, Philippe Boissevain, Jan-Willem Damhuis, Nehaan Gigani, Tom de Grooth (coach)
Zittend van links naar rechts:
Aryan Kumar, Kevin van der Geest, Shirase Rasool, Boris Gorlee, Govert Trappenburg, Vikram Singh, Klaas Roelfsema.

Op vrijdag speelden Het ECB LD team en Denemarken nog een sportieve en zeer spannende wedstrijd tegen elkaar met enkele mooie individuele prestaties:
ECB LD XI 145 a.o. in 39 overs (nr. 1 J. Gale 78 n.o; L. Malik 4-4 in 5 overs)
Denemarken 141 a.o. in 39.2 overs (L. Malik 43 runs; J. Dakic 3-21/10, 4 maidens).

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Topsport nieuwtjes

De KNCB is verheugd te melden dat er overeenstemming is bereikt met Ryan Campbell over …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …