Home - Laatste nieuws - Sterre Kalis in Global Women’s Development Squad

Sterre Kalis in Global Women’s Development Squad

Terwijl het WK T20 voor de dames wordt gespeeld in de West Indies, neemt een vrouwen ‘Global Developmet Squad’ het in Australië op tegen een zestal ploegen die in de Australische dames T20 Big Bash League spelen. De Nederlandse Sterre Kalis, die deze winter in Australië verblijft om te cricketen, maakt deel uit van deze selectiegroep.

Sterre Kalis kreeg na afloop van het ICC T20 kwalificatietoernooi in Nederland, waar ze de meeste runs scoorde van alle speelsters, een profcontract aangeboden bij het Queensland Fire profteam in Brisbane. Kalis zal met speelsters uit Thailand, Papoea Nieuw-Guinea, Zimbabwe, Vanuatu, Schotland en één Australische speelster uitkomen in dit internationale XI.

Dit initiatief volgt op de eerste WGDS die in juli, direct na afloop van het WK kwalificatietoernooi in juli, in Engeland actief was. Daar waren drie Nederlandse speelsters bij betrokken: Kalis, Babette de Leede en Heather Siegers. Dames Bondscoach Sean Trouw was toen de assistent-coach van deze selectie. Deze ICC activiteit geeft een platform aan speelsters van de minder grote cricketlanden om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Niet alleen op crickettechnisch gebied: de selectie neemt ook deel aan de ICC Global Leadership Academy, om hun leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. (zie ook onderstaand persbericht van de ICC).

De selectie bestaat uit de volgende speelsters:
Nannapat Koncharoenkrai, Nattakan Chantham, Nattaya Boochatham (all Thailand); Ravini Oa, Veru Frank, Kaia Arua (all PNG); Chipo Tiripani, Modester Mupachikwa (both Zimbabwe); Sterre Kalis (The Netherlands); Priyanaz Chatterji (Scotland); Selina Solman (Vanuatu); Mikayla Hinkley (Local selection, Australia). Head Coach, Steven Knox.

ICC Media Release

Comments via Facebook

comments

Check Also

Batting-kamp voor jeugd in voorjaarsvakantie

Wil jij je batting-techniek verbeteren? Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, …

Flamingo Indoor jeugdtoernooien 2019

Dankzij de steun van CTC De Flamingo’s worden ook dit jaar weer de Flamingo Indoortoernooien …

KNCB sluit 2018 af met ALV

De KNCB en haar leden sloten zaterdag 15 december het cricketjaar 2018 af met een …

Vakantiecricket: moe maar voldaan! 

Iedereen nog vol van de oliebollen van Oud & Nieuw, was daar op donderdag 3 januari alweer de eerste jeugdcricketactiviteit georganiseerd door de …