Home - Laatste nieuws - Sterre Kalis in Global Women’s Development Squad

Sterre Kalis in Global Women’s Development Squad

Terwijl het WK T20 voor de dames wordt gespeeld in de West Indies, neemt een vrouwen ‘Global Developmet Squad’ het in Australië op tegen een zestal ploegen die in de Australische dames T20 Big Bash League spelen. De Nederlandse Sterre Kalis, die deze winter in Australië verblijft om te cricketen, maakt deel uit van deze selectiegroep.

Sterre Kalis kreeg na afloop van het ICC T20 kwalificatietoernooi in Nederland, waar ze de meeste runs scoorde van alle speelsters, een profcontract aangeboden bij het Queensland Fire profteam in Brisbane. Kalis zal met speelsters uit Thailand, Papoea Nieuw-Guinea, Zimbabwe, Vanuatu, Schotland en één Australische speelster uitkomen in dit internationale XI.

Dit initiatief volgt op de eerste WGDS die in juli, direct na afloop van het WK kwalificatietoernooi in juli, in Engeland actief was. Daar waren drie Nederlandse speelsters bij betrokken: Kalis, Babette de Leede en Heather Siegers. Dames Bondscoach Sean Trouw was toen de assistent-coach van deze selectie. Deze ICC activiteit geeft een platform aan speelsters van de minder grote cricketlanden om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Niet alleen op crickettechnisch gebied: de selectie neemt ook deel aan de ICC Global Leadership Academy, om hun leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. (zie ook onderstaand persbericht van de ICC).

De selectie bestaat uit de volgende speelsters:
Nannapat Koncharoenkrai, Nattakan Chantham, Nattaya Boochatham (all Thailand); Ravini Oa, Veru Frank, Kaia Arua (all PNG); Chipo Tiripani, Modester Mupachikwa (both Zimbabwe); Sterre Kalis (The Netherlands); Priyanaz Chatterji (Scotland); Selina Solman (Vanuatu); Mikayla Hinkley (Local selection, Australia). Head Coach, Steven Knox.

ICC Media Release

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Uitspraak Commissie van Beroep

Heden heeft de Commissie van Beroep uitspraak gedaan in de door het KNCB Bestuur ingebrachte …

Nederlands heren elftal naar Oman en India / Dutch Men’s team to Oman and India

Het Nederlands heren elftal vliegt op 7 februari naar Oman om daar in een Twenty20I …

VOC en VCC winterkampioenen jeugd

Na razendspannende wedstrijden werden VOC U11 en VCC U13 zondag 25 november in Den Haag …