Home - Competitie - T20 kampioenschap naar dames VCC
VCC T20 Dames

T20 kampioenschap naar dames VCC

In een zinderende en súperspannende finale die pas op de allerlaatste bal werd beslist, ging het damesteam van Voorburg CC zaterdag op Groen Geel met de SGS Twenty20 Cup aan de haal. De toeschouwers zagen de aan de kant zittende VCC-speelsters volledig uit hun dak gaan nadat routinier Caroline de Fouw met een heel korte en snelle run op de laatste bal het winnende punt had geslagen tegen regerend T20-kampioen Quick. Eerst was er op het veld champagne, daarna overhandigde SGS-voorzitter Duco Ohm de beker aan captain Chèr van Slobbe van VCC. De prijs voor ‘Lady of the tournament’ ging naar Babette de Leede van VCC.

Het was de negende keer dat er om de SGS Twenty20 Cup werd gespeeld. De eerste editie van deze finaledag vond in 2010 plaats op Quick 1888 in Nijmegen. Daar veroverde Quick Haag destijds voor de eerste keer deze landstitel.

De dag begon met de kruisfinales tussen de nummers 1 en 2 van poule A en B. Daarin won VCC van Ajax en Quick versloeg Rood en Wit. Dat betekende een finale waarin de bovenste twee teams van poule A (regio Den Haag/Rotterdam) elkaar in de eindstrijd opnieuw tegenkwamen. Quick had de poulewedstrijd gewonnen. Tussendoor werden de wedstrijden om de 5de tot en met de 8ste plaats gespeeld. Daarin was VRA (5de) te sterk voor Excelsior’20 (6de), en gastvrouw Groen Geel (7de) won van Hilkamp (8ste). De zege in de strijd om de derde plaats ging naar Ajax, dat Rood en Wit versloeg.

Op het zware veld in Wassenaar, het was helaas niet heel zonnig en het had ook nog een tikje geregend, werd de finale afgewerkt onder leiding van umpires Jacques Mulders en Andrew Baird. Quick batte eerst en kwam tot 78 runs. VCC bowlde beter dan in de halve finale, strak en gecontroleerd met weinig extra’s. Caroline de Fouw eindigde met 2-9. De Nieuw-Zeelandse Claire Mains pakte met haar leftarmers de belangrijke wickets van Helmien Rambaldo en Annemijn Thomson. Oud-international Caroline Rambaldo tilde tegen het einde van de innings de score nog even vlot naar 78.

VCC bleef vanaf de start netjes op koers naar het winnende totaal. Tegen het einde had VCC van de laatste twee overs nog 1 run nodig om te winnen. Dat bleek lastiger dan gedacht. Eerst bowlde Luisa Ekelmans een maiden, en in de laatste over vielen er opeens door Voorburgse zenuwen drie wickets: Babette de Leede (39 runs) lbw, Van Slobbe en Annemijn van Beuge run out. Met nog 1 bal te gaan kwam De Fouw in. Met een korte run werd de winnende score van 79 bereikt en stormden de overige speelsters en enkele VCC-toeschouwers het veld op: de eerste landstitel ooit voor VCC was een feit.

Groen Geel had er een fantastisch evenement van gemaakt, met een omlijsting met muziek, een heerlijke lunch en een geweldige barbecue; naast SGS sponsorde ook CTC de Flamingo’s deze finaledag, waardoor het een extra mooie cricketactiviteit voor het damescricket was, en degenen die er niet bij waren op het einde van de finale, hebben echt wat gemist.

(foto boven: Catch of the Day/P. de Leede)

Lees ook: http://www.voorburgcc.nl/cricketdames-vcc-voor-eerste-maal-landskampioen/

Comments via Facebook

comments

Check Also

VCC verzamelt landskampioenschappen

Op de laatste dag van de KNCB jeugdcompetitie op zondag 9 september vielen de laatste …

PAC voor Pakistan XI

Op een bewolkte maar droge middag heeft het Pakistan XI zaterdag op VCC de Pakistan …

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

A.s. zondag 23 september vindt de vierde editie van de Talent-Selectiedag van de KNCB plaats. …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …