Home - Dames en meisjes - Talenten naar zuidelijk halfrond

Talenten naar zuidelijk halfrond

Tijdens de winterperiode verblijft een flink aantal jonge, talentvolle Nederlandse spelers en speelsters in cricketlanden onder de evenaar om daar te cricketen en hun talent verder ontwikkelen.

Bij de mannen vliegen er veel jonge spelers uit over het zuidelijk halfrond. Bas de Leede (foto) heeft een ‘rookie contract’ in Perth, waar hij gaat spelen voor Balcatta CC, de club waar de huidige coach van het Nederlands mannenteam, Ryan Campbell, heeft gespeeld. Tonny Staal van HCC vergezelt Bas naar deze contreien.

Campbell neemt in november een achttal spelers mee voor een stage bij de TUKS Academy in Pretoria. Saqib Zulfiqar (ACC), Sikander Zulfiqar (ACC), Hidde Overdijk (HCC), Leon Turmaine (VRA), Sebastiaan Braat (Hermes DVS), Julian de Mey (HBS), Musa Nadeem (Groen & Wit) en Philippe Boissevain (VCC) zijn vanaf 28 oktober tot en met 24 november op pad met Campbell om hun vaardigheden in Zuid-Afrika verder te ontwikkelen. Boissevain is tussen 24 november en 4 januari actief in Dubai, waarna hij samen met De Mey vanaf januari tot en met begin maart verder gaat aan de Gary Kirsten Academy in Kaapstad. De TUKS en Gary Kirsten Academy’s zijn twee opleidingscentra waarmee het Nederlandse cricket, zowel de KNCB als de CTC De Flamingo’s, inmiddels uitstekende contacten onderhoudt en waar veel Nederlandse cricketers hun talent verder kunnen ontwikkelen.

KNCB High Performance Manager Roland Lefebvre is uiterst enthousiast over het uitgebreide programma voor de jonge Nederlandse talenten: “Een van de strategische keuzen van de KNCB is om meer eigen spelers op te leiden en naar het Nederlands elftal te laten doorstromen. Hiervoor is het cruciaal dat onze beste spelers de hele winter kunnen blijven spelen. Met de verschillende initiatieven die door zowel de KNCB als de Flamingo’s gedragen worden hebben wij dit jaar meer spelers dan ooit die voor langere tijd in het buitenland verkeren en dat is een heel goede ontwikkeling”.

Bij de vrouwen zijn Silver Siegers van Rood en Wit (Perth) en Sterre Kalis van HCC (Queensland) in Australië. Zoals al eerder bericht, heeft Kalis een profcontract bij Queensland. Ze zal derhalve de Australische zomer doorbrengen in Brisbane.

Olivier Elenbaas van Hermes DVS bevindt zich sinds oktober, op eigen initiatief, ook bij de TUKS Academy in Pretoria, waar hij tot en met maart zal verblijven.

Verder brengen de volgende heren internationals hun crickettijd in Australië of Nieuw-Zeeland door:
Scott Edwards en Fred Klaassen bij Richmond CC in Melbourne en Dan ter Braak bij Adelaide University CC. In die stad bevindt zich ook Ben Cooper, die voor Port Adelaide CC zal uitkomen. Max O’Dowd zal in de Auckland Premier League (NZ) spelen.

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Topsport nieuwtjes

De KNCB is verheugd te melden dat er overeenstemming is bereikt met Ryan Campbell over …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …