Home - Oranje - Dutch Lions - Toernooizege U15 in Guernsey

Toernooizege U15 in Guernsey

In een door de regen geplaagd Euro U15 festival op het kanaaleiland Guernsey is de Dutch Lions U15 ijzersterk met de eindzege aan de haal gegaan. Alle drie opponenten, achtereenvolgens Jersey, Denemarken en gasteiland Guernsey, werden met ruime cijfers verslagen.

In de drie wedstrijden werden door veel spelers uitstekende prestaties neergezet. Was iemand eens wat minder in vorm of gelukkig, dan stond er wel weer een ander op die presteerde. Zo had Teun Landheer tegen Jersey drie vangen, was de opening spell van Govert Trappenburg zuinig (1-13/5) en ruimde Ammar Zaidi met 3-19/3.2 gedecideerd de staart op. Boris Gorlee zette in die wedstrijd zijn goede vorm van deze zomer voort met 59 runs, in een 93-run partnership met wicketkeeper Kevin van der Geest (57). Phillippe Boissevain scoorde als nr. 11 nog ‘even’ 19 runs van 10 ballen (1×4, 1×6). Nederland won dit duel met 73 runs: Dutch Lions U15 238/8 – Jersey 165 a.o.

Dat waren dan ook meteen de meeste runs die Nederland tegen kreeg. De dag erop – het wedstrijdprogramma was omgegooid vanwege bijna 40 uur aanhoudend regenval- kwamen de oranje leeuwen tegen Denemarken, waarvan ze in Husum al twee keer hadden gewonnen, als eerste battend tot 164 runs, met bijdragen van Nehaan Gigani (29), Gorlee (27) en nr. 10 Zaidi met 23 runs. Geen wereldtotaal, maar de U15 bowlde Denemarken voor  74 runs uit door  meteen druk te zetten met de bal. Ook dit was weer een mooie teamprestatie met drie spelers met ieder 2 wickets.

Gastland Guernsey vormde vrijdag evenmin een obstakel op de weg naar naar de toernooizege. Nu won Nederland met maar liefst 111 runs. Opnieuw als eerste battend kwam de U15 tot 205 a.o., met Dutt 56, Van der Geest 49 en een fijne toevoeging van 38 extra’s. Bij Guernsey kwamen slechts twee batsmen in de dubbele cijfers: het ene wicket viel nog sneller dan het andere. Vooral ook door 3 stumpings en 1 vang van Van der Geest. De economy rates van de bowlers, die tegen Denemarken ook al heel laag waren, zagen er ook nu goed uit. Boissevain  pakte vijf wickets met 5-23/10 9, e.r. 2.30) en Arnav Jain deed weinig voor hem onder met 3-12/4 (3.00): Guernsey 94 a.o. in 34 overs.

De begeleiding (Farhaad Sardha en Roland Lefebvre) kon dat ook niet meer dan tevreden zijn over de ploeg, die als een geheel goede prestaties leverde en daarmee het toernooi overduidelijk won.

Toernooinieuws

Scorecards
Jersey

Denemarken

Guernsey

Eindstand:

  1. Nederland DL U15   3-6
  2. Denemarken U15      3-4
  3. Jersey U15                 3-2
  4. Guernsey U15           3-0

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …