Home - Oranje - Dutch Lions - Toernooizege voor dominant U17 bij Europese WCQ

Toernooizege voor dominant U17 bij Europese WCQ

Met opnieuw een sterk optreden heeft het Nederlandse DL U17-team de Europese tweede divisie World Cup U19 qualifier in Essex winnend afgesloten. Mede-finalist Frankrijk stribbelde nog even tegen, maar kon de score van 281/6 van Nederland bij lange na niet benaderen: Nederland won met 154 runs. Het was de kroon op het werk, dat enkele dagen geleden al promotie terug naar de eerste divisie had opgeleverd.

Oranje mocht eerst batten, en dat had het te danken aan de keus van de Franse aanvoerder om na gewonnen toss te gaan fielden. Na de wickets van Singh (10) en Elenbaas (5) bouwden Etman (84) en Gorlee aan een prachtig partnership voor het derde wicket van maar liefst 166 runs. Na zijn century in de voorlaatste wedstrijd van het toernooi, bleef captain Gorlee dit keer steken op 99 (13×4, 1×6). Op die score ging hij gevangen. Geen nood voor Nederland, want Boissevain en Van der Geest gingen op de ingeslagen weg verder. In de laatste acht overs kwamen er nog bijna 60 runs bij.

Frankrijk startte goed met een opening van 86 voordat het eerste wicket, dat van de nr. 2 Amjad (29) dan eindelijk viel in de 21ste over. Twaalf ballen later moest de nr. 1 Raza (40) vertrekken, en daarmee was het Franse verhaal verteld. De overige batsmen kwamen tegen onder anderen de onbespeelbare Arnav Jain (5-31/10) niet meer in het verhaal voor met in totaal nog slechts 17 runs van het bat door de andere negen batsmen. Vijf daarvan zaten voor nul aan de kant, en er vielen vijf wickets binnen vijf overs: Frankrijk all out voor 127, met als enige tegenvaller voor de Oranje leeuwen dat Mr. Extra als topscorer eindigde met 41 punten (29 wides…!). Nederland domineerde overduidelijk het hele toernooi.

Scorecard

Verslag ICC

Denemarken greep de derde en laatste plaats in de regionale kwalificatie van volgend jaar door Guernsey te verslaan.

Nederlands umpire Pim van Liemt, die eerder dit seizoen al in het ICC Dames WT20 kwalificatietoernooi stond, was ook in dit toernooi actief (links op de foto bij Guernsey vs Frankrijk).

Eindstand:
1. Nederland
2. Frankrijk
3. Denemarken
4. Guernsey
5. Noorwegen
6. Italië
7. Zweden
8. België
9. Spanje

Alle uitslagen

Verslag ICC volgt later

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Topsport nieuwtjes

De KNCB is verheugd te melden dat er overeenstemming is bereikt met Ryan Campbell over …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …