Home - Oranje - Dutch Lions - U12 houdt goed vol in Engeland

U12 houdt goed vol in Engeland

Na de overtocht op woensdag 27  juli 2015 was er voor de Dutch Lions U12 in Engeland om 17.30 uur meteen een T20 tegen CC Tilingham. Dat is nog eens een start van een cricket tour!

De Dutch Lions begonnen aan bat en na 96/6 wickets waren de 20 overs gedaan. Topscorers waren Udit Nashier (15) en Jelte van Troost (12). Bij het fielden werden zeven bowlers ingezet en na 79 runs in de 20 overs was de eerste tourzege binnen.
De dag erop speelde de U12 de enige uitwedstrijd, tegen Central Essex op Brentwood. De jongens stonden ’s ochtends op het kampeerterrein al te cricketen: beetje te vroeg! En dat had zo zijn gevolgen die dag. Eerst fielden, en het bleek dat de spelers van Central er zin in hadden: 160/6. Het vroege opstaan brak de jongens op bij het batten: na 28 overs all out voor 89.

De volgende twee dagen waren er thuiswedstrijden tegen South Essex en London Schools. De Dutch Lions hadden hun les geleerd en hun rust genomen. Als eerste battend verloren ze snel de wickets van Omkar Mandem en Udit. Aryan Ashraf maakte 27 runs voordat hij run out ging. Pranay Shetty had er 27, Jack Kitchiner 12 en Martijn Scholte 10. Plus 44 extra’s betekende dat een score van 138 in 35 overs. Openingbowlers Jack en Jelte hadden het even moeilijk, maar Tazeem Chaudry zorgde voor de val van drie wickets. De spinners kregen de overhand: Siebe van Wingerden pakte 3 wickets en Udit 4. South Essex bleef steken op 136 runs, het was een spannende wedstrijd, een prima teamprestatie.
Na de toss begon de U12 tegen London Schools met batten. Udit (28) en Jack (15) zorgden voor een prima opening, al was de runrate wat laag. Aryan bracht hierin verandering met 60 runs. Het totaal werd 156 runs, en de innings werd door regen met twee overs ingekort. De U12 begon heel scherp in het veld: 4 run-outs en 2 prachtige vangen en clean bowled leverde 7 wickets op. Na  38 overs had London Schools 147 runs: weer een gewonnen partij. Een heel goede voorbereiding op het sterke toernooi van de Royal Hospital School, waarbij Subir Shrestha coach Fazil Mahmood kwam vervangen. Met drie U13-spelers werd het U12 team versterkt met Shariz Ahmad (Groen & Wit), Debrup Dasgupta en Sebo Hammer.

The Minor Counties Cricket Festival 2016 bij de Royal Hospital School

Het eerste duel speelde de U12 tegen Scorpionz uit Sussex. Captain Sebo Hammer verloor weliswaar de toss maar kon toch eerst gaan fielden. Openingbowlers Jelte (5 overs – 5 runs) en Jack (5 overs -9 runs én 3 wickets) zorgden voor  druk op de batsmen. Met 10 overs  stonden er pas 18 runs op het bord voor vier wickets. Shariz (2-10/5) nam de bowling prima over en met Pranay (2-10/5) en Siebe (2-3/3) zorgde hij ervoor dat de score niet hoger uitkwam dan 73. De mannen zagen de overwinning na de lunch al voor zich. Aryan en Debrup openden en met scores van respectievelijk 36 not out en 23 not out was de wedstrijd na 12 overs afgelopen.

Na een verregende dag kon de dag erna Sebo weer gaan tossen. Hij verloor deze van de captain van Norfolk en de U12 moest batten.  Debrup en Udit openden de batting. Helaas ging Udit snel  uit en kwam Aryan in. Op 54 ging Aryan met 26 runs naar de kant. Debrup en Sebo batten samen tot  95 runs, waarop Sebo met 17 runs werd uitgevangen.  Toen sloegen de spinners toe en de stand veranderde in 101/6. Jack (32 not out) en Tanay Shetty (24 not out) brachten het totaal met een mooi partnership op 166 runs. Het was de eerste keer dat de U12 de 45 overs uitbatte en niet all out ging. Jelte en Shariz opende de bowling zeer verdienstelijk. Jelte bowlde in zijn eerste deel 5 overs 2 maidens en pakte 1-9. Shariz had het naar zijn zin en bowlde 10 overs achtereen. Door het scherpe fielden kwam Norfolk nauwelijks tot scoren. Het eindigde dan ook op 99/7, en de U12-bowlers hadden prachtige cijfers, waarbij Shariz er bovenuit stak met 5-9 in 10 overs! Volgens de toernooiregels boekte de U12 hiermee een ‘ winning draw’.

De dag erop tegen het sterke Cambridgeshire. Na 45 overs stonden er 165 runs op het scorebord. Na snelle wickets herstelden Omkar Mandem (51) en Pranay Shetty (26) de score. Met nog 27 runs van Jack kwam de U12 uit op 165/9: weer niet all out gegaan. De U12 pakte in het veld wel wickets, maar de score van Cambridgeshire liep telkens wat verder en sneller op. In de 41ste over werd het Oranje totaal overtroffen voor 6 wickets. Met twee vangen van Sebo en 2 wickets voor Siebe.

De laatste wedstrijd op vrijdag was tegen Suffolk. Er waren wat pijntjes her en der en aanvoerder Sebo werd vervangen door Debrup. Eerst batten, en de U12 eindigde met een paar stevige partnerships op 157 na 42 overs. Aanvoerder Debrup gaf het goede voorbeeld met 49 (!) runs, gevolgd door Omkar met 34. Een score die door Suffolk best gehaald kon worden, maar de Engelse jongens gingen er niet voor, getuige de 21 maidens van de 48 door de Dutch Lions gebowlde overs. Dat betekende weinig wickets, maar ook weinig runs waardoor de U12 opnieuw een ‘winning draw’ speelde. Bij de prijsuitreiking werden Omkar en Debrup voor hun half century’s, en Shariz voor zijn 5 wickets, beloond

Een leerzame en goede tour, waarop de jongste Dutch Lions veel hebben geleerd en in het sterke festival drie van hun vier wedstrijden wonnen, een prima prestatie.

Verslag: Jos Heggelman
Foto: Reinout Scholte

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …