Home - Jeugd - U13 groeide snel op tour

U13 groeide snel op tour

De U13, aangevuld met enkele sterke U12-spelers, vertrok op 23 juli voor een tour met in totaal zes wedstrijden naar Engeland onder leiding van Roland Lefebvre en Subir Shrestha. Eerst op naar de Sidcup Cricket Club, waar tegen een tweetal teams van Bexley een serie van drie duels als warming-up voor het grote Bromsgrove Festival werd gespeeld.

Bexley CC U13 was op 24 juli de eerste opponent. Deze Twenty20 werd gewonnen door onder andere een reuzetotaal dat de Dutch Lions U13 neerzette: 180/4 maar liefst. Shirase Rasool sloeg de bal alle kanten op voor 75 not out, en ook Kaelan Albada Jelgersma raakte de bal lekker voor 39 runs. Zuinig bowlen van vooral Rohaib Mahmood (2-3/3) zorgde ervoor dat Bexley U13 voor 73 aan de kant zat voor het verlies van 6 wickets.

De volgende dag was de oppositie sterker in de vorm van het Bexley U14 team. Prompt werd de eerste 40-over wedstrijd dan ook verloren. Hoewel Bexley slechts 100 runs wist te maken, deed de DL U13 het evenmin best: 89 all out. Alleen Kaelan gebruikte zijn hersens voor 21 runs. De bowlingcijfers van de Nederlandse jongens zagen er wel heel goed uit, aangevoerd door 5 wickets van Shreyas Potdar: 5-10/4.4. Shariz Ahmad deed niet veel voor hem onder met 3-22/8.

De U13 had kennelijk geleerd van die eerste ontmoeting. Van dezelfde tegenstander werd nu wel gewonnen in een spannende en goede wedstrijd. Vooral de Nederlandse begeleiders hadden het niet meer in de eindfase, ze ijsbeerden wat af. De Dutch Lions hadden er 184 (Shirase 40, Kaelan 40, Debrup Dasgupta 28) gemaakt tegen maar liefst 10 bowlers van de Engelse ploeg. Bexley was in de 2e innings hard op weg naar de zege ondanks uitstekend bowlen van Aryan Dutt (4-28/8), die de druk er goed op hield. Langzaam maar zeker kroop de score omhoog, maar vielen ook de wickets. Bexley raakte in paniek, ging raar runnen en door drie run-outs won de DL U13 met 5 runs: Bexley 179 a.o. op de laatste bal.

Bromsgrove festival
Op het Bromsgrove Festival startte Nederland tegen het team van de Isle of Man. Als eerste battend kwam er een monsterscore op het bord: 233!!! En dat terwijl de wedstrijd tot 30 overs was ingekort vanwege de regen. Kaelan 56, Stan van Troost 50, Shirase 40. De 48 extra’s telden ook lekker mee. De regen zorgde ervoor dat Isle of Man bij 78/7 moest stoppen met batten; de overwinning werd, terecht natuurlijk, aan de Dutch Lions toegekend. Mooie bowlingcijfers: Shreyas 3-7/4.3, Rohaib Mahmood 2-13/3.

De dag erop werd er opnieuw een zege bijgeschreven, op Buckinghamshire, met opnieuw hoge totalen. De Engelse tegenstander scoorde 191/9 in hun 45 overs, met Sheryas (2-31/9) en Shariz Ahmad (3-32/9) met wickets. De Nederlandse bowlers gaven heel weinig extra’s weg, slechts 10! Na snel wicketverlies (8/2) herstelde de middle-order de score. Vooral het partnership tussen Stan van Troost (33) en Sebo Hammer (54*) van 102 runs (!) stal de show. In de 36ste over kwam de prachtige en dik verdiende zege tot stand met 192/6.

Een nederlaag op de laatste dag zat niet in de planning, maar gebeurde toch. De vermoeidheid deed zich wat gelden en de Dutch Lions kwamen aan bat niet verder dan 79 a.o. in 37 overs. Dat was een peulenschil voor Somerset dat de winnende runs voor het verlies van 3 wickets in de 30ste over sloeg. Maar niet nadat Aarav Radhakrishnan nog even 2-4 in 3 overs had laten noteren.

Een geslaagde tour met spelers die in die anderhalve week groeiden in hun rol als batter, bowler of fielder. De staf kwam zeer tevreden thuis.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

KNCB contracteert 9 spelers / KNCB contracts 9 players

De KNCB heeft vandaag laten weten dat het, voor de eerste keer in haar bestaan, …

VCC verzamelt landskampioenschappen

Op de laatste dag van de KNCB jeugdcompetitie op zondag 9 september vielen de laatste …

PAC voor Pakistan XI

Op een bewolkte maar droge middag heeft het Pakistan XI zaterdag op VCC de Pakistan …