Home - Dames en meisjes - U13 Lionesses succes in Malvern

U13 Lionesses succes in Malvern

De U13 Dutch Lionesses hebben een succesvolle tour naar Malvern ‘The Downs’ in Engeland achter de rug. Ze wonnen drie van de vijf wedstrijden én speelden zowaar een tie. En er was een heel speciale prestatie van één van de speelsters. Het was een team van nieuwkomers: slechts één van de twaalf meisjes was al eens op tour geweest, voor alle andere was het de eerste keer. Ze hadden als team nog niet samengespeeld én het was het voor de meesten de eerste keer op een graswicket: het vormde allemaal bij elkaar één grote uitdaging voor deze groep!

Op de eerste dag stonden twee T20’s gepland. De eerste tegen Huntingdonshire (samen op de foto) en de U13 won de toss en koos voor fielden. Door het scherpe bowlen werd Huntingdonshire beperkt tot 97 runs in 20 overs. Wickets waren er voor Carlijn van Koolwijk met 1-8/4, Charlotte Hendrikse met 1-6/4, Sharvari Kote met 2-13/4 en Hannah Naudts met 1-18/2. Toen was het de beurt aan de Lionesses om te batten. De eerste wickets vielen snel, maar Robin Schmidt zorgde met 30 runs ervoor dat ze in de buurt van het totaal kwamen. Met 6 runs nodig van de laatste over begon iedereen de spanning te voelen. Helaas lukte het Nederland net niet om die zes runs te maken: de wedstrijd eindigde in een tie. Een mooie prestatie voor een team dat voor het eerst samenspeelde!

De tweede T20 was tegen Lincolnshire en dit keer begonnen de Lionesses, na gewonnen toss, met batten. Door een goede opening van captain Kristine Smits en Nicola Wever, met een partnership van 47, waren de meisjes op weg naar een mooi totaal. Samen met de extra’s kwamen ze tot het totaal van 136. Runs waren er voor Nicola Wever (15), Babet Bruynzeel (29 n.o.) en Aadhya Sharma (17 uit 10 ballen!). Door goed fielden en netjes bowlen kwam de tegenstander niet verder dan 113/7. Carlijn van Koolwijk (2-26/4), Nidhi Patil (1-19/2) en Sharvari Kote (1-26/4) namen de wickets.

Op de tweede dag stonden er opnieuw twee T20’s op het programma. Tegen Berkshire begon de U13 na verloren toss met fielden. Er vielen snel twee wickets, maar batsman nummer 3 was moeilijk uit te krijgen. Berkshire kwam tot 110 runs met opnieuw wickets voor Carlijn van Koolwijk (1-21/4), Nidhi Patil (1-17/3) en dit keer ook Janne van Wingerden (1-19/3).  De Lionesses gingen goed van start, bleven scoren en uit 3 overs hadden ze 15 runs nodig voor de zege met 5 wickets in handen. De spanning sloeg toe en in de 18e over gingen er drie wickets neer. Phebe Molkenboer (19 n.o.) batte geduldig en zij zorgde in de 20e over samen met Carlijn van Koolwijk voor de overwinning. Verder waren er runs voor Nicola Wever (19) en Aadhya Sharma (15).

De tweede T20 van de dag werd weer tegen Huntingdonshire gespeeld. Eerst batten en ze gingen uitstekend van start: Phebe Molkenboer sloeg 23 runs in 23 ballen. Na twee wickets kwamen Babet Bruynzeel (40 uit 35) en Robin Schmidt (31 n.o. van 28 ballen) in. Met een partnership van 71 runs brachten ze het totaal naar 127.
Met meteen een wicket door Carlijn op de eerste bal van de Huntingdon innings leek het de goede kant op te gaan. Het lukte hen alleen niet om batsman nummer 3 van Huntingdonshire uit te krijgen, die uiteindelijk 82 runs maakte. De tegenstandster passeerde het totaal van de Lionesses in de 16e over. Wel werd er netjes gebowld door Hannah Naudts (0-19/4), Charlotte Hendrikse (0-8/2) en Nidhi Patil (0-12/2)

De volgende dag was er een 35-over wedstrijd: tien overs meer dan de meesten ooit hadden gespeeld, een grote uitdaging dus. Beginnen met fielden na verloren toss en om iedereen een kans te geven, hadden de coaches van beide teams afgesproken dat er 14 speelsters mochten batten (dus 13 wickets om all out te gaan). De U13 wist alle 13 wickets te pakken en hadden Berkshire 136 all out met wickets voor Charlotte Hendrikse (4-21/6.4), Nidhi Patil (2-9/6), Hannah Naudts (2-14/5), Carlijn van Koolwijk (1-16/4) en Janne van Wingerden (1-22/4).
Bij de batting innings blonk Phebe Molkenboer uit. Zij wist in 22 ballen haar half-century te slaan (met slechts 4 dotballs!), ondersteund door Nicola Wever (5), Kristine Smits (10) en Robin Schmidt (15). Al in de 20ste over passeerde de Nederlandse ploeg het totaal. Phebe stond inmiddels op 90 runs. Er was afgesproken dat de 35 overs uitgebat zpouden worden. Phebe sloeg nog 13 runs en kwam uit op 103 runs uit 55 ballen (met slechts 10 dot balls), haar eerste century! Ontzettend knap gedaan Phebe! Zij ging, tot het genoegen van Berkshire, hierna retired om ook de andere batsman een kans te geven. Die maakten gebruik van deze kans. Carlijn van Koolwijk sloeg een aantal snelle viertjes voor 17 runs en Nidhi Patil met o.a. twee vieren tot 14. Het eindtotaal was 223 uit 35 overs, een prachtig totaal!
                                                            

De coaches konden niet anders dan concluderen dat een jonge groep debutanten ontzettend goed heeft gepresteerd. Op persoonlijk gebied, maar zeker ook als team. Ze hebben veel geleerd en werden met de wedstrijd beter!

De selectie bestond uit:
Aadhya Sharma, Sharvari Kote, Nidhi Patil (allen Qui Vive), Babet Bruynzeel, Janne van Wingerden (beiden VOC), Carlijn van Koolwijk (VCC), Charlotte Hendrikse (Quick), Hannah Naudts, Nicola Wever (beiden R&W), Kristine Smits (Excelsior’20), Phebe Molkenboer (HCC), Robin Schmidt (HBS). Coach/Manager: Annemijn Thomson en Caroline de Lange

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …