Home - Dames en meisjes - U17 Lionesses sterk op Bromsgrove Tour

U17 Lionesses sterk op Bromsgrove Tour

De Dutch Lionesses U17 hebben een zeer succesvolle en veelbelovende tour naar Bromsgrove in Engeland achter de rug. De U17-meiden wonnen drie van de vier  T20’s én de 40-over wedstrijd. Vooral fieldend en bowlend waren de Lionesses zeer sterk. Ze wisten zich goed aan te passen aan de snelle graswickets en het soms scherpe fielden van de Engelsen. Met zorgvuldig bowlen, steeds betere veldposities, slimme partnerships aan bat én een ijzeren teamspirit, trokken ze moeilijke wedstrijden naar zich toe.

Vorig jaar hadden de meiden het tegen Hertfordshire, Derbyshire, Lincolnshire en Berkshire nog zwaar. Dit jaar beleefde NL tegen Hertfordshire een droomstart met bowlers Iris Zwilling en Nayla Groenendijk die 5-15 in 5 overs op het bord lieten zetten. Ze kwamen beiden tot dezelfde cijfers: 3-11/4, en Gwendolyn Bloemen nam 2-4/2. Hertfordshire strandde op 103 all out, een totaal dat Nederland passeerde zonder ook maar een wicket te verliezen! Met een indrukwekkend partnership van 104 droegen Annemijn van Beuge (46) en gastspeelster Ursula Olsen-Groome (37) hun bats door de innings

In de tweede T20 veroorzaakten de Lionesses een waar slagveld onder Derbyshire. Nayla, Iris en Gwendolyn stuurden vijf Engelse batsvrouwen runloos naar de kant. Met name Gwendolyn Bloemen werd de schrik van Derbyshire met 5 wickets! Tel daarbij op de twee zekere vangen van Iris, de vang van Eva Lynch en de twee wickets van Annemijn, en Derbyshire was 44 all out in de 14de over.

Iets te veel rustend op de lauweren van de overwinningen van de dag ervoor, verloor NL op de tweede dag van Lincolnshire. De Engelsen bouwden rustig aan hun totaal van 136, door onder andere een partnership van 80. Dat aantal zou zeker nog hoger zijn geweest als niet Laura Kleijne en Frederique van Arkel zo venijnig hadden gefield op de boundary’s waarmee ze zeker 30 runs tegenhielden. De Lionesses maakten het zichzelf vervolgens onnodig moeilijk met 3 run outs. Uiteindelijk wist en ze toch nog de 20 overs uit te batten, maar kwamen ze 16 runs te kort.

In de middag herpakten de Lionesses zich en wonnen de T20 van Hertfordshire dankzij een zorgvuldig partnership van 53 in het midden van de batting order van Eva Lynch (27) en Gwendolyn Bloemen (33). Hertfordshire werd battend dwarsgezeten door met name Nayla Groenendijk (3-11/4) en Iris Zwilling (1-3/4, 2 maidens, 1 wicket maiden). Maar zo gauw gaf Hertfordshire zich niet gewonnen en batsvrouwen 6 en 7 wisten (te) gemakkelijk de boundary’s te halen. De teller steeg per over en daarmee de spanning in en rond het veld. Maar de Lionesses, en met name oppepper Frederique Overdijk, wisten elkaar weer scherp te krijgen. In de laatste over, toen Engeland er nog in geloofde mits de ingespeelde batsvrouw aan strike zou komen, schoof Mikki Zwilling haar teleurstelling over eerder bowlen opzij en bowlde ze zeer dapper met een wicket en slechts 4 runs tegen, alsnog Nederland naar de overwinning leidend (1-12/2).

De laatste dag speelden de Lionesses op eigen verzoek een 40-over wedstrijd tegen Berkshire. Tegen enkele Berkshire meisjes die in de Engelse top league spelen, wilden de Lionesses zichzelf wel eens uitdagen. En terecht! Battend maakte vooral Frederique van Arkel als nummer 2 indruk door 23 overs te blijven staan voor 33 runs. Samen met Milou van den Berg (12) bouwde ze een partnership op van 53, dat de basis was voor het totaal van 167. Berkshire had uitstekende batsvrouwen, maar de Lionesses hadden Laura Kleijne. Zij bowlde zeer sterk met 4-24 in 6 overs en zorgde voor een run out. Ook May den Braber stuurde een van de Berkshire dames naar de kant met een trefzekere run out. Voeg daarbij de zuinige cijfers van captaine Iris Zwilling (0-14/8), de wickets van zus Mikki en Frederique Overdijk, en ruim voor het einde strandde Berkshire op 106 all out.

De glunderende coach Sean da Silva was terecht zeer trots op zijn meiden!


Selectie Lionesses U17 Bromsgrove Festival 17-21 juli o.l.v. Sean de Silva (coach) en Sebastian Archbold (manager)
Iris Zwilling (c), Mikki Zwilling, Frederique Overdijk (allen HCC), Frederique van Arkel (R&W), Laura Kleijne (Ajax), Gwendolyn Bloemen (VRA), Annemijn van Beuge (VCC, wk), Nayla Groenendijk (MOP), Milou van den Berg (VOC, wk), May den Braber (Olympia), Eva Lynch (Bath, UK), Ursula Olsen, Jessica Smith (gastspeelsters 1e dag).

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Topsport nieuwtjes

De KNCB is verheugd te melden dat er overeenstemming is bereikt met Ryan Campbell over …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …