Home - Laatste nieuws - Vakantiecricket: moe maar voldaan! 

Vakantiecricket: moe maar voldaan! 

Iedereen nog vol van de oliebollen van Oud & Nieuw, was daar op donderdag 3 januari alweer de eerste jeugdcricketactiviteit georganiseerd door de KNCB in het sportcentrum Galgenwaard in Utrecht.

Een groep van 20 enthousiaste cricketers, jongens en meisjes, kreeg onder leiding van een drietal Dutch Lions / Lionessess coaches ruim 3,5 uur training. 

Na een korte introductie werden de deelnemers opgedeeld in drie groepen en gingen ze aan de slag met de warming-up. Deze bestond uit verschillende circuits, zoals een beweegcircuit, een skillcircuit en een fieldingcircuit. Het ene was wat zwaarder dan het andere en de kinderen konden goed opgewarmd beginnen aan de volgende ronde. 

Opnieuw waren er drie oefeningen uitgezet waar de focus lag op de cricketdisciplines batten, bowlen en fielden. Door het werken in drie groepen kregen de kinderen veel persoonlijke aandacht. Ze kregen ook de nodige tips mee. Uiteraard moest tussendoor ook gegeten en gedronken worden. Sommigen vonden ook dat dat na de training kon en gingen heel enthousiast gewoon dóór!

Na de pauze wisselden de groepen en iedereen ging direct weer vol overgave verder met de training. Met nog een half uur te gaan werd voor de laatste keer gerouleerd. De training zat er na 3,5 uur op, de kinderen waren moe maar voldaan en gingen met de nodige aanwijzingen richting huis.

Namens de coaches bedankt voor de topdag en we zien jullie allemaal graag weer bij een volgende activiteit.

Het is de bedoeling om in de eerstvolgende vakantieperiode opnieuw een trainingsdag te organiseren, mits er genoeg inschrijvingen zijn (minimaal 8 inschrijvingen per regio). 

De data zijn:
– donderdag 21 februari, Noord
– donderdag  28 februari, Midden
– donderdag 7 maart, Zuid

Locatie en tijd zullen op een later moment gecommuniceerd worden, maar reserveer de datum alvast in je agenda! Houdt de verschillende social media kanalen in de gaten voor de inschrijving.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Prettige Kerstdagen en een goed en gezond 2019!

Het bestuur en het personeel van het bondsbureau van de KNCB wenst alle cricketers van …

Selecties heren voor Oman en India

De selecties van het Nederlands herenteam voor de tours naar Oman en India in februari-maart …

Sterre Kalis en Michael Rippon hoog in ranglijsten ICC

Op de website van de Internationale Cricketbond (ICC) staan de actuele ranglijsten van teams en …

Lange ALV sluit cricketjaar 2018 af

De KNCB en haar leden sloten zaterdag 15 december het cricketjaar 2018 af met een …