Home - Competitie - VCC, ACC en Rood & Wit Kampioenen in de Jeugd

VCC, ACC en Rood & Wit Kampioenen in de Jeugd

Op een warme en zonnige zondag 7 september werd VCC kampioen in de U14, ACC in de U12 en Rood & Wit in de U10.

Net als de U16 finale van een week eerder kreeg de finale van de KNCB U14-competitie een extra officieel en feestelijk tintje door de inzet van bondsumpires. Door knap bowlen van VCC (Freddie Price, Wouter Rutgers en Martijn Overmeire), kwam HCC, met toch ook sterke nationale jeugdspelers in de gelederen onder wie Philippe Boissevain, Pieter van den Assem, Sterre Kalis en Boris Gorlee, niet verder dan een teleurstellend totaal van 37 runs. Dat totaal werd gemakkelijk gepasseerd door hun nationale teamgenoten, maar nu tegenstanders aan VCC zijde, Julia Corder, Alyan Razaaqi, Floris de Lange en Babette de Leede.

In de U12 trakteerden VCC en ACC de toeschouwers op een mooie wedstrijd met echt cricket, onder toeziend oog van trotse KNCB-coaches Tim de Leede en Ahmad Zulfiqar. Dit keer trok ACC aan het langste eind, dankzij goed bowlen en scherp fielden (Shreyas Potdar 2-11/3), al bood Jamieson Mulready van VCC knap weerstand met 33 not out. Het totaal van VCC van 97, werd in de 17de over door ACC gepasseerd door geconcentreerd en rustig batten van Ammar Shoaib (32 not out) en Arnav Jain (30 not out). Alleen VCC ‘er Guus Timmermans pakte nog een wicket van de ACC’ers (1-10/2).

De U10 finale tussen HBS en Rood en Wit werd razend spannend! Na de beide battingbeurten stonden HBS en Rood en Wit nagenoeg gelijk met 105-106. Totdat het verlies van wickets werd meegerekend: voor elk gevallen wicket mag de batsman blijven staan, maar worden drie runs van het totaal afgetrokken. HBS fieldde zeer sterk en hield drie vangen vast. HBS’ers Sem Reuser en Ole Glotzbach pakten elk twee wickets. Maar Rood en Wit’s bowler Jack Kitchener verrastte drie HBS’ers in één over (3-8). HBS verloor in totaal acht wickets, Rood & Wit zes, en daarmee werd Rood & Wit winnaar met een totaal van 88 tegen 81 van HBS.

Ook nog geen zin in het einde van het cricketseizoen? Nog niet genoeg gezien van de Nederlandse jeugdspelers? Kom dan naar de U15 Dutch Lions selectiewedstrijden op VRA op 14 september vanaf 12 uur. De jonge talenten van VRA, VOC, Ajax, Bloemendaal, HCC, ACC, Quick, VCC, Ghausia, Salland en Rood & Wit gaan zondag aanstaande de strijd met elkaar om een felbegeerde plek bij de nationale jeugdselectie U15.

Rood en Wit U10
Rood en Wit U10 kampioen!

Comments via Facebook

comments

Check Also

Batting-kamp voor jeugd in voorjaarsvakantie

Wil jij je batting-techniek verbeteren? Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, …

De Koningsspelen, een mooie kans voor uw vereniging!

Het lijkt nog ver weg, maar op vrijdag 12 april 2019 vindt alweer de 7e editie van …

Gekleurde kleding

Kleding en Ballen Tijdens de algemene vergadering van de KNCB van 15 december 2018 is de vergadering, op voorspraak …

Competitiezaken

Zoals bekend zal de voetbalcompetitie dit jaar voor het eerst doorlopen tot zeker het derde weekend  …