Home - Competitie - VCC verzamelt landskampioenschappen

VCC verzamelt landskampioenschappen

Op de laatste dag van de KNCB jeugdcompetitie op zondag 9 september vielen de laatste twee beslissingen om het landskampioenschap. Gastclub Voorburg CC werd de grote winnaar, want zowel de U13 als de U17 van deze vereniging veroverde de landstitel. Overigens had eerder de U11 van VCC (foto) zich ook al laten kronen tot nationaal kampioen.

In de U13-finale (25 overs) was Kampong de tegenstander. De Utrechtse ploeg kon niet op tegen het totaal dat VCC als eerste battend had neergezet. Door onder meer mooie scores van Cedric de Lange (50 ret.) en Farhaan Khawaja (23) kwamen de Voorburgers tot 156/4. Beste bowler bij Kampong was Samanyu Chauhan met 1-15/4, met een maiden en zonder extra’s weg te geven.
VCC nam op de goede momenten wickets in de innings van Kampong. Ashmit Agrawal bleef als opener not out met 47 runs, maar zag zes mede-batters uitgaan, waardoor Kampong op 125/7 bleef steken na de 25 overs. Danial Razzaqi kwam als achtste bowler aan de beurt en na een maiden, waarin een run-out viel, nam hij twee wickets voor weinig runs in zijn volgende twee overs: 2-10/3.

Daarna speelden VCC U17 en de combinatie ACC/VRA een ijzingwekkend spannend duel om het landskampioenschap. Laatstgenoemd team kwam tot 171 runs en VCC leek dit totaal te gaan overtreffen. Het mondde echter uit in een tie, waarna er een ‘super-over’ werd gespeeld om een winnaar te krijgen. Daarin trok VCC aan het langste eind, waarmee het de U17-titel heroverde die het in 2017 was kwijtgeraakt.

Bij de U15 werd dit seizoen gespeeld in een gevorderden- en beginnerspoule. In beide poules werd daarna in een top-4 en onderste 4 de strijd aangegaan, waarbij de winnaar van de top-4 uit de gevorderden poule landskampioen zou worden. Dat werd Sparta, dat op run rate VCC (tweede) voorbleef: https://kncb.nl/jeugd-u15a-2018/.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …

KNCB in het nieuws

In de nieuwste uitgave van het SPORTNEXT Magazine (verschijningsdatum 8 februari 2019) is een artikel over …