Home - Jeugd - VCC wint Flamingo Junioren Toernooi U19

VCC wint Flamingo Junioren Toernooi U19

Met overmacht won VCC op vrijdag 13 juli de finale van het traditionele Flamingo Junioren Toernooi van titelverdediger Rood & Wit.

De T20 finale dag met de winnaars van de 3 poules Hermes/VOC, Rood & Wit en VCC, begon op het terrein van de titelverdediger in Haarlem met de strijd tussen Hermes/VOC-Rood en Wit. Rood en Wit stoof meteen uit de startblokken en behaalde een totaal van 134 (A. de Graaff 31, K. Roelfsema 22, R. Elenbaas 2-24-4). Daar had Hermes/VOC geen antwoord op en strandde op 91 ao (T. Dickmann 2-22-4). Ook in de 2e wedstrijd ging Hermes/VOC onderuit met 96, een totaal dat VCC gemakkelijk passeerde. In de finale kwam VCC eerst battend tot een totaal van 120 (B. de Leede 33), een handje geholpen door het fieldende Rood & Wit, dat zichtbaar onder de indruk was van het professioneel draaiende VCC. Rood & Wit kwam battend nimmer meer in de wedstrijd en strandde op 62 ao, al maakte de benjamin van het team C. Domhoff indruk in de staart met een onverschrokken 13 runs (G. Badenhorst 4-7-4).  Hulde aan Hermes/VOC dat als verliezende halve finalist sportief de cricketvrienden van VCC en Rood & Wit bleef aanmoedigen.

Individuele prijzen gingen naar Ralph Elenbaas van Hermes/VOC (beste all rounder), Aryan Dutt van VCC (beste bowler), Alexander de Graaff van Rood & Wit (beste batsman) en Gerrit Badenhorst van VCC (man of the final). Daarna reikte de voorzitter van CTC De Flamingo’s Wulf van Alkemade, de mooie historische plaquette met de zilveren vogel uit aan de captain van de verdiende kampioen VCC, Bas de Leede.

                     

Aan de 89e editie van het Flamingo Junioren Toernooi U19 deden 9 teams mee: Punjab/Ghausia, Sparta/Antwerp Indians, Hermes/VOC, ACC/VRA, Rood & Wit, Kampong, Quick Haag, HCC en VCC.

Met dank aan CTC De Flamingo’s voor de organisatie, Rood & Wit voor de gastvrijheid en alle spelers voor hun sportieve deelname! Tot volgend jaar op VCC!

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

PAC voor Pakistan XI

Op een bewolkte maar droge middag heeft het Pakistan XI zaterdag op VCC de Pakistan …

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

A.s. zondag 23 september vindt de vierde editie van de Talent-Selectiedag van de KNCB plaats. …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …

Jeugdfinales U13 en U17 op VCC

De finales bij de jeugd in de U13 en UI17 worden komende zondag 9 september …