Home - Club Nieuws - Vijfde T20 Muntaz Cup bij VCC verregend

Vijfde T20 Muntaz Cup bij VCC verregend

Helaas konden er op VCC geen wedstrijden worden gespeeld om de jaarlijkse Muntaz Cup. Na precies 11 ballen in de openingswedstrijd ging de cricketdag verloren door de aanhoudende regen.

Alweer de vijfde editie van de Muntaz T20 Cup wordt op zondag 29 april afgewerkt bij Voorburg CC aan de Groene Zoom. De vier Top- en Hoofdklasseclubs uit de Haagse regio doen mee. Gezien de versterkingen van de deelnemende teams belooft het toernooi veel spektakel te bieden.

De strijd om de Muntaz Cup wordt gesponsord door de familie Mohamed. Het toernooi geldt als officieuze opening van het cricketseizoen in de Haagse regio. Er worden vier korte wedstrijden gespeeld: twee halve finales (11.00 u), een finale en een ontmoeting om de derde plaats (15.00 u). In 2017 deden alle Haagse topteams het goed in de reguliere (50 overs) competitie. Gastheer VCC, dat net was gepromoveerd naar de Hoofdklasse, werd knap tweede achter Sparta. HBS, HCC en Quick werden respectievelijk derde, vierde en vijfde in de Topklasse.

HBS
Het gepromoveerde HBS gaf bij de seizoensstart direct zijn visitekaartje af door stadsgenoot HCC te verslaan. Ook later in het seizoen behield HBS zijn goede vorm, bekroond met de derde plaats. Voor 2018 heeft HBS nog grotere ambities: international Wesley Barresi komt over van buurman Quick.

HCC
Net als HBS behaalde ook HCC uiteindelijk 22 punten uit 18 wedstrijden. HCC-voorzitter Feiko Kloppenburg over 2018: “Jonathan Vandiar is geblesseerd en keert niet terug. Erg jammer, maar het is niet anders. Ninan komt wel terug. Bryce Street, een jonge Australiër van Queensland, vervangt Jonathan. Hijis een linkshandige openingsbatsman en medium pace bowler. De 35-jarige Zuid-Afrikaan Tyrone Peters wordt hoofdcoach van HCC. Voor wat betreft het Muntaz-toernooi mikken wij op een finalepaats”.

Quick
Quick kende een wat wisselvallig 2017 dat werd afgesloten met 18 punten uit 18 wedstrijden. De buitenlandse speler die in 2017 veel indruk maakte was Jean Bredenkamp met 467 runs. Hij keert in 2018 echter niet terug, evenmin als Jovuan van Wyngaardt. Oud-international Henk Mol stopt. Quick-voorzitter Guido Landheer: “Dit jaar gaan we jeugd inpassen in de selectie en in Quick 1. Wij gaan met zoveel mogelijk plezier cricketen en zien de Muntaz Cup als een goede warming-up voor de Twenty20-competitie. Een mooi en inmiddels traditierijk toernooi tussen de vier Haagse grootmachten.”

Voorburg CC
VCC is international Viv Kingma weliswaar kwijtgeraakt aan VRA, maar versterkte zich met Australiër Steve Nottle en Zuid-Afrikaan Matthew Smit. Bas de Leede, 18 jaar en inmiddels ook international, blijft bij VCC, dat verder in de aanval weer een beroep kan doen op medium pacers Steffen Mulder en Yasir Hamid. In de reguliere competitie mikt VCC op een hoge eindnotering.

Comments via Facebook

comments

Check Also

Batting-kamp voor jeugd in voorjaarsvakantie

Wil jij je batting-techniek verbeteren? Na de succesvolle specialistentrainingen van vorig jaar voor de jeugd, …

Gekleurde kleding

Kleding en Ballen Tijdens de algemene vergadering van de KNCB van 15 december 2018 is de vergadering, op voorspraak …

Competitiezaken

Zoals bekend zal de voetbalcompetitie dit jaar voor het eerst doorlopen tot zeker het derde weekend  …

Flamingo Indoor jeugdtoernooien 2019

Dankzij de steun van CTC De Flamingo’s worden ook dit jaar weer de Flamingo Indoortoernooien …