Home - Competitie - VRA dames grijpen landstitel
VRA Dames Hoofdklasse

VRA dames grijpen landstitel

Tussen enkele buien door heeft het damesteam van VRA bij Ajax in Oegstgeest op de laatste speeldag van de competitie het landskampioenschap veroverd. In een spannende eindsprint, waarbij de resultaten van beide play-off wedstrijden -de andere ging tussen VCC en Quick- van groot belang waren, greep de Amsterdamse ploeg de titel op basis van de beste netto run rate.

In de play-offs tussen de vier teams had Ajax de eerste twee wedstrijden gewonnen, VRA en Quick ieder 1 en VCC was al uitgeschakeld door twee nederlagen. Ajax zou kampioen zijn als het van VRA won, bij een zege van VRA en verlies van Quick zou het VRA zijn, en bij overwinningen van zowel VRA als Quick ging het om de netto run rate. In dat geval zouden namelijk drie teams met 4 punten uit 3 wedstrijden gelijk eindigen.
Het kwam aan op dat laatste scenario. VRA won van Ajax, dat als eerste battend 169/3 (Amy Yates 51, Pietje Suurenbroek 51*) had neergezet in 40 overs. VRA denderde daar in 32.4 overs (Miranda Veringmeier 87 n.o., Caroline Salomons 18*) Quick versloeg VCC in een door de regen ingekorte duel. VCC kwam tot 106, het revised target voor Quick was 93 en dat werd gehaald. Bij Ajax werd via de mobiele telefoon druk gecommuniceerd tussen competitieleider Alex de la Mar en voorzitter Betty Timmer om de NRR tot in de finesses uit te rekenen. Timmer kon uiteindelijk het verlossende woord spreken: “VRA is kampioen”. Ze overhandigde de beker aan captaine Nathalie Hennis. VRA was voor het laatst in 2009 landskampioen geweest.

Eindstand:

  1. VRA 3 – 4 (NRR 0,581)
  2. Quick 3 – 4 (0,300)
  3. Ajax 3 – 4 (0,118)
  4. VCC 3 – 0 (-0,941)

Comments via Facebook

comments

Check Also

Paul Polak overleden

In de nacht van 25 op 26 december is geheel onverwacht Paul Polak op 67-jarige …

Prettige Kerstdagen en een goed en gezond 2019!

Het bestuur en het personeel van het bondsbureau van de KNCB wenst alle cricketers van …

Selecties heren voor Oman en India

De selecties van het Nederlands herenteam voor de tours naar Oman en India in februari-maart …

Sterre Kalis en Michael Rippon hoog in ranglijsten ICC

Op de website van de Internationale Cricketbond (ICC) staan de actuele ranglijsten van teams en …