Home - Competitie - VRA dames grijpen landstitel
VRA Dames Hoofdklasse

VRA dames grijpen landstitel

Tussen enkele buien door heeft het damesteam van VRA bij Ajax in Oegstgeest op de laatste speeldag van de competitie het landskampioenschap veroverd. In een spannende eindsprint, waarbij de resultaten van beide play-off wedstrijden -de andere ging tussen VCC en Quick- van groot belang waren, greep de Amsterdamse ploeg de titel op basis van de beste netto run rate.

In de play-offs tussen de vier teams had Ajax de eerste twee wedstrijden gewonnen, VRA en Quick ieder 1 en VCC was al uitgeschakeld door twee nederlagen. Ajax zou kampioen zijn als het van VRA won, bij een zege van VRA en verlies van Quick zou het VRA zijn, en bij overwinningen van zowel VRA als Quick ging het om de netto run rate. In dat geval zouden namelijk drie teams met 4 punten uit 3 wedstrijden gelijk eindigen.
Het kwam aan op dat laatste scenario. VRA won van Ajax, dat als eerste battend 169/3 (Amy Yates 51, Pietje Suurenbroek 51*) had neergezet in 40 overs. VRA denderde daar in 32.4 overs (Miranda Veringmeier 87 n.o., Caroline Salomons 18*) Quick versloeg VCC in een door de regen ingekorte duel. VCC kwam tot 106, het revised target voor Quick was 93 en dat werd gehaald. Bij Ajax werd via de mobiele telefoon druk gecommuniceerd tussen competitieleider Alex de la Mar en voorzitter Betty Timmer om de NRR tot in de finesses uit te rekenen. Timmer kon uiteindelijk het verlossende woord spreken: “VRA is kampioen”. Ze overhandigde de beker aan captaine Nathalie Hennis. VRA was voor het laatst in 2009 landskampioen geweest.

Eindstand:

  1. VRA 3 – 4 (NRR 0,581)
  2. Quick 3 – 4 (0,300)
  3. Ajax 3 – 4 (0,118)
  4. VCC 3 – 0 (-0,941)

Comments via Facebook

comments

Check Also

PAC voor Pakistan XI

Op een bewolkte maar droge middag heeft het Pakistan XI zaterdag op VCC de Pakistan …

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

A.s. zondag 23 september vindt de vierde editie van de Talent-Selectiedag van de KNCB plaats. …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …

Jeugdfinales U13 en U17 op VCC

De finales bij de jeugd in de U13 en UI17 worden komende zondag 9 september …