Home - Laatste nieuws - Winst en verlies in oefenwedstrijden

Winst en verlies in oefenwedstrijden

De tweede en derde oefenwedstrijd van het KNCB XI tegen een Zimbabwe select XI op respectievelijk 29 september en 1 oktober leverden de Nederlanders eerst een nederlaag en in de laatste wedstrijd een overwinning op.

In het tweede oefenduel maakte de 17-jarige Bas  de Leede zijn debuut. Paul van Meekeren, die eerder dan verwacht was aangesloten bij de groep, stond ook opgesteld. In een matig batting optreden van het team liet De Leede zien dat hij kan batten. Hij maakte als nummer negen 24 runs uit 39 ballen, inclusief een harde zes. Topscorer werd Sikander Zulfiqar met 33, het KNCB XI eindigde op 181 a.o. Dat totaal werd door het Zimbabwaanse team in de 27ste over overtroffen voor het verlies van slechts 1 wicket.

De oranje-mannen zegevierden in de derde oefenwedstrijd met zes wickets. Het bowlde het Zimbabwe Select XI uit voor 129, met in de hoofdrol Van Meekeren met 3-21/6 met de wickets van Mire, Musakanda en Moor. Nederland hield acht vangen vast, waarvan drie door wicketkeeper Barresi (foto) die Visée achter de palen verving. Het KNCB XI scoorde de winnende runs in de 31ste over voor het verlies van 5 wickets (Peter Borren 48*, Ben Cooper 44, 5×4, 2×6).

Interview Bas de Leede Radio West website

 

Comments via Facebook

comments

Check Also

PAC voor Pakistan XI

Op een bewolkte maar droge middag heeft het Pakistan XI zaterdag op VCC de Pakistan …

Jeugd Talent-selectiedag zondag 23 september

A.s. zondag 23 september vindt de vierde editie van de Talent-Selectiedag van de KNCB plaats. …

Pakistan Ambassadors Cup op VCC

De jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadors Cup wordt op zaterdag 8 september, aanvang 14:00 …

Jeugdfinales U13 en U17 op VCC

De finales bij de jeugd in de U13 en UI17 worden komende zondag 9 september …