Home - Oranje - Oranje dames - Dames ECB 2018 - Zege dames op Cornwall

Zege dames op Cornwall

In hun vierde van de zes wedstrijden die het Nederlands damesteam in de ECB One Day competitie speelt, versloeg het zondag in Falmouth Cornwall met vier wickets.  In het eerste duel begin mei had Nederland nog zijn meerdere moeten erkennen in deze tegenstander.

Cornwall won de toss, ging batten, en kwam nooit echt los. Uiteraard doordat de Nederlandse bowlers goed de druk erop hielden met in totaal 7 maidens, waarvan 3 van openingsbowler Robine Rijke, die ook nog twee wickets pakte: 2-14/10. Lisa Klokgieters stond ook weinig toe in haar tien overs maar werd niet beloond met een wicket: 0-19/10 (2 maidens). De eindscore van Cornwall stokte op 142/6.

De Nederlandse innings zag er een stuk voortvarender uit met een 50 run-partnership voor het eerste wicket tussen Babette de Leede (36) en Jolien van Vliet (22). Op 91 vielen twee wickets, op 108 ook, maar uiteindelijk passeerde Oranje met rustig en verstandig batten van Quick’ers Annemijn Thomson (19*) en Robine Rijke (16*)  het totaal in de 41ste over: 143/6. De batsmen hadden wat moeite met medium-pacer Kellie Williams, die vijf Nederlandse wickets nam: 5-23/10.

In het laatste weekend van mei, zondag 27 en maandag 28, speelt Oranje tegen respectievelijk Wiltshire en Dorset. Momenteel staat Nederland 1 (bonus)punt achter op Cornwall, dat uiteraard dezelfde tegenstanders treft. Dan zal blijken wie zich tot kampioen van de derde divisie B mag kronen, en eind augustus wedstrijden voor promotie naar de tweede divisie mag spelen.

Scorecard Cornwall – Nederland

Scorecard Wiltshire – Dorset

Stand

Comments via Facebook

comments

Check Also

Flamingo’s vlogen naar Essex voor tour

De CTC De Flamingo’s organiseerde in 2018 weer eens een uitgebreide tour naar het Verenigd …

Fred Klaassen naar Kent / Fred Klaassen signs for Kent

Kent County Cricket Club is met de Nederlandse international Fred Klaassen een tweejarig contract overeengekomen. …

Shane Snater tekent bij Essex / Shane Snater signs for Essex

Nederlands international Shane Snater heeft eind September een eenjarig profcontract getekend bij Essex County Cricket …

Accommodatiecommissie voor pitches en méér

Wie de pitch van zijn veld wil verbeteren, kan terecht bij de KNCB accommodatiecommissie. Maar …