Home - Oranje - Oranje dames - Dames ECB 2018 - Zege dames op Cornwall

Zege dames op Cornwall

In hun vierde van de zes wedstrijden die het Nederlands damesteam in de ECB One Day competitie speelt, versloeg het zondag in Falmouth Cornwall met vier wickets.  In het eerste duel begin mei had Nederland nog zijn meerdere moeten erkennen in deze tegenstander.

Cornwall won de toss, ging batten, en kwam nooit echt los. Uiteraard doordat de Nederlandse bowlers goed de druk erop hielden met in totaal 7 maidens, waarvan 3 van openingsbowler Robine Rijke, die ook nog twee wickets pakte: 2-14/10. Lisa Klokgieters stond ook weinig toe in haar tien overs maar werd niet beloond met een wicket: 0-19/10 (2 maidens). De eindscore van Cornwall stokte op 142/6.

De Nederlandse innings zag er een stuk voortvarender uit met een 50 run-partnership voor het eerste wicket tussen Babette de Leede (36) en Jolien van Vliet (22). Op 91 vielen twee wickets, op 108 ook, maar uiteindelijk passeerde Oranje met rustig en verstandig batten van Quick’ers Annemijn Thomson (19*) en Robine Rijke (16*)  het totaal in de 41ste over: 143/6. De batsmen hadden wat moeite met medium-pacer Kellie Williams, die vijf Nederlandse wickets nam: 5-23/10.

In het laatste weekend van mei, zondag 27 en maandag 28, speelt Oranje tegen respectievelijk Wiltshire en Dorset. Momenteel staat Nederland 1 (bonus)punt achter op Cornwall, dat uiteraard dezelfde tegenstanders treft. Dan zal blijken wie zich tot kampioen van de derde divisie B mag kronen, en eind augustus wedstrijden voor promotie naar de tweede divisie mag spelen.

Scorecard Cornwall – Nederland

Scorecard Wiltshire – Dorset

Stand

Comments via Facebook

comments

Check Also

Data diverse KNCB cursussen 2019 bekend

Ook in het voorjaar van 2019 organiseert de KNCB in samenwerking met de ECB ACO …

Succesvolle tour in India voor Oranje / Succesfull Dutch tour in India

Na het T20I vierlandentoernooi in Oman reisde het Nederlands elftal door naar India. Daar speelde …

Topsport nieuwtjes

De KNCB is verheugd te melden dat er overeenstemming is bereikt met Ryan Campbell over …

Bas de Leede bij MCC Young Cricketers

VCC-speler en international Bas de Leede heeft een full time contract gekregen bij de MCC …